Asti ble til i år 500 f.K.. Romerne, Logobardene og Frankerne regjerte byen fram til 1095, da ble byen selvstendig. Gjennom årene har byen forsvart seg mot angrepene fra Frankrike og  England. I 1953 blir Asti nevnt som hovedstad i provinsen.
Asti ligger ved bredden av Tanaro elven, midt i et kjent vinområdet kalt Monferrato som er et typisk jorbruksområde med uttalige vingårder som produserer noen av de beste vinene i verden.
Denne byen er en typisk Piemonteby, med mange kunstneriske minner spesielt fra Middelalderen. Den eldste bydelen har små trange gater som var typiske på den tiden. Om høsten viser Asti seg fra sin beste side, når man skal høste druene til årets vinproduksjon.

Den mest kjente begivenhet i byen er Il Palio, da konkurreres det med et hesteløp om hvem som er den beste bydelen. Dette foregår hvert år den 3. søndag i september og i den forbindelse arrangeres flere festivaler og aktiviteter.

Torino var hovedstad i Italia fra 1861 til 1865. I dag er den hovedstad i  Piemonte, Italias fjerde største by. Et av landets viktigste industri- og handelssentre som har en betydelig bilindustri (Fiat), fly-, metallurgisk-, petrokjemisk industri og produksjon av hetviner.

Torino er en av de mest besøkte byer i Italia.
Sentrum av byen er full av historiske severdigheter. Verdenskjente musèer, kongelige palasser og uttalige parker gjør denne byen vakker og magisk. Torino er en by med enorm skjønnhet og sjarm, med storartet barokkarkitektur og ypperlige musèer, parker og med et dramatisk landskap nettopp ved foten av Alpene. Ikke gå glipp av sjokoladen!
Eksterne linker til sider om Torino:
Torino Turistica
Turismo Torino

Alessandria er provinshovedstaden til Monferrato. Byen ble grunnlagt i 1168 og ligger sørøst for Torino. Byens første navn var Civitas Nova. Fra 1814 var byen en del av territoriet til Savioa. Hvert år den 14.juni er det berømte slaget om Marengo gjenopplivet i forstaden Spinetta Marengo.
Eksterne linker til sider om Alessandria:
City of Alessandria
Alessandria travel guide

Moncalvo Monferrato er en av de mindre (store lands)byene I Monferrato og ligger i Astis provins. Her bor det ca. 3400 innbyggere. Denne landsbyen har en romersk opprinnelse og fikk sin bystatus i 1774. Det er mange severdigheter og en sjarmerende by. Her kan en også dra til et kommunalt bassengkompleks på varme dager.
Byen holder flere festivaler, bl.a. trøffelfestivalen i siste del av oktober, konserter på sommeren , hesteløp osv. Moncalvo deltar forøvrig også i "Palio d'Asti".