Vignale er en pittoresk gammel middelalderlandsby med små trange gater som ligger på en høyde 308 m.o.h midt i hjertet av Monferrato i Piemonte som ligger i provinsen Alessandria.
Vignale by
Landsbyen ligger ca 60 km øst for Piemontes hovedstad Torino, og 20 km nordvest for Alessandria og består av 1.173 innbyggere.

Den består at tre piazzaer, ved den ene Piazza Callori ligger den barokke kirken San Bartolomeo. Ved siden av San Bartolomeo er det et utsiktspunkt som har en fantastisk utsikt utover Monferrato, på klarværsdager kan en se helt til Alpene.

Den andre piazzaen heter Piazza F.Mezzadra, her holder landsbymarkedet til hver  onsdag/ torsdag formiddag. På samme piazza er det en bank, og en matbutikk som har alt fra vin til ferskt brød på morgenen. På denne piazzaen kan man også ta seg en aperitiff å titte på landsbylivet.

Videre opp Via Roma, er det flere små spesialbutikker bl.a slakter. Piazza del Popolo er den største og den ble pusset opp og hellelagt på nytt i mars 2008. Det er på denne piazzaen at ballettfestivalen Vignaledanza går av stabelen hver sommer fra siste uke av juni til første uke i august. På et av hjørnene på denne piazzaen finnes en delikatessebutikk.
Vignale har også flere restauranter bl.a Ristorante Universo(anbefales).